MyCom verder als zelfstandige computerwinkelketen

Computerwinkelketen MyCom wordt overgenomen door franchise-ondernemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel MyCom manager Marco Heestermans. De formele overdracht van MyCom heeft vandaag plaatsgevonden. Bestaande garantie-verplichtingen jegens MyCom-klanten worden door de nieuwe eigenaren gehonoreerd.

Groenewoud, CFO van de verzelfstandigde MyCom-keten, opende als franchise-ondernemer in 1997 zijn eerste MyCom-winkel en breidde dit sindsdien uit tot een vijftal winkels. Heestermans, die CEO van MyCom wordt, is sinds ruim 23 jaar actief in de retail-sector, onder meer als specialist in operationeel- en verandermanagement, ondernemer en directeur.

Met een jaaromzet van circa 40 miljoen euro, 22 winkelvestigingen, een web store en circa 70 medewerkers is MyCom de grootste gespecialiseerde computer-retailer van Nederland. Groenewoud en Heestermans stellen zich ten doel om met innovatie, specialisatie en ondernemerschap binnen drie jaar ook de best renderende computer-retailer te zijn. De activiteiten op het gebied van installatie, reparatie en onderhoud blijven intact. “MyCom is de enige specialist die in staat is om klanten met behoefte aan maatwerk en advies goed te bedienen en wordt door een grote groep trouwe klanten als onmisbaar beschouwd in het Nederlandse straatbeeld”, aldus Peter Groenewoud. Groenewoud is blij met de afspraken die met Relevant Holdings zijn gemaakt over samenwerking: “Hierdoor kunnen wij onze service-verzekeringen blijven aanbieden en krijgen we toegang tot de connectivity-expertise van Relevant Holdings.”

In een toelichting zegt Henk Kamsteeg, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings, verzelfstandiging van MyCom voor beide partijen als beste optie te beschouwen: “De activiteiten van een pur-sang computerspecialist als MyCom en een telecom-retailer als Relevant Holdings verdienen beide een scherpe focus en die wordt hiermee het beste gediend.”