dixons start online verhuur van elektronica en huishoudapparatuur

Amersfoort, 22 juni 2016

Het nieuwe dixons is vanaf vandaag in de lucht met dixons.nl, een webwinkel voor mensen die liever huren dan kopen. Op dixons.nl kunnen televisies, computers, wasmachines, koelkasten en andere huishoudapparatuur worden gehuurd. dixons speelt hiermee in op de trend naar flexibiliteit en gemak, en richt zich op de groeiende groep mensen die zonder rompslomp willen genieten van de nieuwste apparatuur.

Er zijn meerdere abonnementsvormen, waarbinnen de best passende combinatie van looptijd, serviceniveau en kosten kan worden gekozen. Comfort abonnementen hebben een vast maandtarief en keuze uit 2, 3, 5 of 7 jaar huren. Flexibel abonnementen hebben een dalend maandtarief en een vaste looptijd van 3 jaar, met de mogelijkheid tot productruil vanaf 18 maanden. Daarnaast biedt dixons ook de mogelijkheid voor Kort Huren, al vanaf 1 maand.

dixons verzorgt de thuisbezorging, installatie en uitleg van het product. Alle service en onderhoud, zelfs reparatie of directe vervanging bij defecten, wordt geregeld. Naast gemak en flexibiliteit biedt dixons een grote keuze aan producten van alle topmerken.

dixons heeft ervoor gekozen zich exclusief op de verhuur van consumentenelectronica toe te leggen. Op dixons.nl worden dan ook geen producten meer verkocht.

“Huren is aan een tweede jeugd bezig”, licht Henk Kamsteeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van dixons-moeder Relevant Holdings toe. “Wij constateren dat voor steeds meer mensen het kunnen genieten van spullen interessanter is dan het bezit ervan. Als je op een gegeven ogenblik toe bent aan iets nieuws, dan ruil je het gewoon in. Als er een keer iets aan de hand is, wordt het snel en vakkundig opgelost. Je weet precies waar je aan toe bent en het scheelt een hoop gedoe.”