Dixons gaat online verder

Electronicaketen dixons gaat verder als internet retailer. Een aantal dixons winkels gaat verder onder de vlag van Phone House, iCentre of MyCom. De medewerkers van de vestigingen die worden gesloten kunnen voor het grootste deel bij een van de overige formules van Relevant Holdings aan de slag. De integratie van het eveneens onlangs overgenomen iCentre verloopt volgens plan. Eigenaar Relevant Holdings gaat de komende maanden fors investeren in haar retailmerken.

Enkele maanden na de overname van dixons heeft eigenaar Relevant Holdings besloten dat de electronicaketen wordt omgevormd tot een volbloed internet retailer. Volgens Relevant biedt een toekomst als online retailer de beste perspectieven voor dixons. Enkele van de huidige 33 vestigingen gaan deel uitmaken van de winkelketens Phone House, iCentre of MyCom, de overige worden gesloten. De komende weken is er bij dixons een grootscheepse opruiming van overtollige voorraden van voormalig dixons eigenaar BAS Group.

Naar verwachting kunnen de meeste medewerkers van de dixons vestigingen die worden gesloten elders binnen Relevant Holdings, of bij een van haar samenwerkingspartners aan de slag. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant, Henk Kamsteeg, zegt in een toelichting: “Ik heb de nieuwe dixons collega’s de afgelopen weken leren kennen als zeer bekwaam, gemotiveerd en bijzonder goed opgeleid, echte specialisten op het gebied van consumenten-electronica, met hart voor onze klanten. Ik ben dan ook blij dat we de meesten van hen voor onze formules weten te behouden.”

De integratie van het eveneens enkele maanden geleden overgenomen iCentre verloopt volgens plan. Met alle belangrijke leveranciers, waaronder Apple, zijn nieuwe afspraken gemaakt en de organisatie is gekoppeld aan het Retail Shared Service Center van Relevant. iCentre presteert sinds enkele weken commercieel boven verwachting en start binnenkort ook met de verkoop van telecom abonnementen.

Ook de integratie van de andere van BAS Group overgenomen onderdelen ligt op koers. Het logistiek centrum in Almere gaat naast de activiteiten voor iCentre en dixons ook de bevoorrading verzorgen voor Phone House, Optie1, Typhone.nl en MyCom. Met het oog hierop wordt gewerkt aan uitbreiding van de capaciteit van het logistiek centrum. De integratie van het volledig gecertificeerde Apple Repair Center in de repair & service-organisatie van Relevant Holdings is in volle gang.

Relevant Holdings gaat de komende maanden fors investeren in klantbeleving. De investeringen richten zich op vernieuwing van de fysieke winkelomgeving, ontwikkeling van de adviesvaardigheden van medewerkers en de realisatie van een volledig geïntegreerde omni-channel IT-omgeving. Klanten krijgen daardoor een ongekende flexibiliteit bij het online en offline winkelen.