Aandeelhouders van Optie1 nemen Phone House Nederland over

De overname van de Nederlandse tak van The Phone House door de aandeelhouders van Optie1 kan definitief doorgang vinden nu de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten geen nadelige gevolgen voor de mededinging binnen de Nederlandse telecommarkt te voorzien.

Relevant Holdings BV neemt een belang van 83% in de Nederlandse tak van The Phone House (TPH) over van het Britse Dixons Carphone Plc. Dixons Carphone blijft met een aandeel van 17% een belangrijke minderheidsaandeelhouder.

TPH heeft in Nederland zo’n 200 vestigingen waaronder 6 Samsung Experience Centers en 50 instore shops in Mediamarkt. Daarnaast is TPH eigenaar van online telecomretailer Typhone. De geografische overlap tussen de vestigingen van TPH en Optie1 is gering.

The Phone House en haar online dochter Typhone worden naast Optie1 als separate merken in de markt gehandhaafd. Relevant Holdings verwacht aanzienlijke synergie-voordelen te behalen door een aantal functies die nu nog deel uitmaken van de individuele organisaties, zoals IT en HR, te integreren.

Henk Kamsteeg, voorzitter van Relevant Holdings’ Raad van Commissarissen zegt in een toelichting: “Wij zijn vanzelfsprekend zeer verheugd nu echt aan de slag te kunnen met onze ambitie om een vooraanstaande en vernieuwende Nederlandse telecomretailer te creëren. De combinatie van The Phone House, Typhone en Optie1, drie gedifferentieerde en onderscheidende formules, biedt ons daarvoor een uniek platform.”

Kamsteeg was in het verleden onder meer oprichter en managing director van drie andere, succesvolle telecomformules, te weten BelCompany, t for telecom en MCC (nu TechData Mobile NL).